marți, 29 ianuarie 2013

NVQ- QCF locuri de munca uk 2012

NVQ (National Vocational Qualifications) va fi inlocuit de QCF (Qualifications and Credit Framework) incepand cu 2012, dupa o perioada de tranzitie pentru toate colegiile autorizate din UK.
De exemplu un NVQ level 4 calificare in management este echivalent QCF level 5.
Avantaje si dezavantaje
QCF este deasemenea un sistem de recunoastere si imbunatatire a abilitatilor si calificarilor practice in cadrul unui curs vocational. Acest lucru se realizeaza prin acordarea de credite pe calificare si unitati (pasi mici pentru invatare), fiecare unitate avand o valoare maxima de credit care se poate acorda. QCF permite studentilor sa obtina calificarea in ritmul propriu. Spre deosebire de NVQ, prin QCF studentul care nu are destule credite pentru a obtine diploma/ certificatul de absolvire, primeste totusi un document oficial care atesta ce credite a obtinut la ce unit/ nivel.
Singura provocare pe care o va ridica QCF este faptul ca companiile gazda din Uk nu sunt familiare cu aceasta terminologie si vor avea o reticenta la inceput.
Avantaje si dezavantaje
QCF/NVQ sunt calificari obtinute prin studiu, training si evaluare continua pe perioada desfasurarii practicii platite. Evaluarea se face in perioada activa, cand studentul desfasoara efectiv training-ul si se afla in actiune la companie gazda, deasemenea se face prin observatiile punctate de evaluator vizavi de training-ul desfasurat si prin chestionarea aplicantului. Studentii trebuie sa procure evidente care sa sustina raspunsurile date.
Toate evaluarile se cumuleaza de evaluator si acestea vor sta la baza obtinerii calificarii.
Nu este necesar sustinerea unui examen propriu zis sau a unei lucrari practice, punctajele obtinute din evaluarile continue/ pe units fiind suficiente.
Detalii organizare curs
Fiecare calificare sau unit are o valoare de credit maxima si un nivel. Nivelele arata gradul de dificultate si pot fi de la 1 la 8. Exista 3 tipuri de calificare:
- Atestate (de la 1 la 12 credite)
- Certificate (de la 13 la 36 de credite)
- Diplome (peste 37 de credite)
Fiecare calificare are nivele de dificultate de la 1 la 8, deoarece tipul de calificare nu arata gradul de dificultate, gradul de dificultate fiind dat de nivelul tipului de calificare.
Fiecare calificare va include gradul de dificultate, perioada de timp necesara obtinerii, continutul general, avand urmatoarea structura:
- nivelul de calificare ( de la cel mai redus, la nivelul cel mai ridicat de 8)
- tipul de calificare (atestat, certificat, diploma)
- descrierea/ continutul calificarii
Studentii care au inceput deja cursuri NVQ si se afla in UK in desfasurarea cursului, la finalizare for fi punctati pe echivalent QCF.
Romani si Bulgari
Dreptul de a studia este garantat de regulamentele/legislatia EU. Prin urmare, cursurile NVQ/QCF nu implica o limita de varsta.
Companiile gazda din UK sunt deschise la a primi studenti Romani si Bulgari pentru ca intotdeauna partea practica este legata de cursul de calificare.
Studentii Romani si Bulgari sunt foarte incantati de acest program pentru ca pot sa castige si bani in timp ce invata si mai mult, au avantajul ca dupa 12 luni de sedere in UK pot obtine dreptul de munca fara restrictii. Pe durata cursurilor NVQ/ QCF nu exista limita de 20 de ore pe saptamana care se impune in mod normal la urmarea cursurilor in clasa.
BRGwork cauta candidati pentru locuri de munca uk in domeniul HORECA- NVQ/QCF courses. Programul nostru va propune o calificare NVQ, nivel 2, in Customer Service, cu echivalent obtinere in QCF.
Detalii program aici: http://www.brgwork.ro/cat.php?pid=2&id=33