joi, 24 ianuarie 2013

UK Border Agency se pune pe verificari

In Octombrie 2012 Uk Border Agency a contractat Capita Business Services pentru servicii de asistenta si studiu de caz in vederea contactarii si studiului situatiei persoanelor care au stat peste dreptul de sedere.

Scopul parteneriatului este identificarea persoanelor care nu mai au valabil dreptul de sedere in UK si sa se faciliteze intoarcerea acestora in tara lor. 

Capita va lucra pe grupul 'Migrant Refusal' adica persoane care au aplicat pentru prelungirea dreptului de sedere sau pentru schimbare statut si au fost refuzati. Practic se vor contacta persoanele care nu au drept de sedere valabil si care nu apar in evidente ca ar fi parasit UK.

Metodele de contact sunt telefonice, sms, scrisori, emails. 

Sursa: UK Border Agency, 16 ianuarie 2013

Deasemenea, au aparut oficial primele rapoarte privind efectele modificarilor legislative din luna iulie 2012 privind dreptul de a intra, ramane sau stabili in UK de catre sot/ sotie sau concubini (civil partners)

Legislatia se refera la Non- EEA si impune ca sponsorul vizei sa detina minim 18.600GBP in cont inainte sa poata solicita sponsorizarea sotului/ sotiei. Pentru copiii cu varsta sub 18 ani restrictiile sunt mai mari.Sursa: UK Border Agency, 24 ianuarie 2013